God morgon.

God morgon!

Sitter här och dricker flyplatsens äckliga kaffe, ja det smakar verkligen inte gott. Men har inte mycket till val då jag bara måste ha min kaffedos på morgonen. Min nya kollega ringde i morse och sa att han var sjuk, jahap så nu sitter jag här själv. Allt är klart inför morgonen så jag tänker inte gå utanför dörren fören jag verkligen behöver.

Idag ska jag hämta bror och A som ska sova hos oss i natt då de ska flyga till New york i morgon, orättvist. Lilla Dobby ska bo hos oss under tiden. Så de blir full rulle igen. Stackars Zeff han får aldrig vara ifred. Först var Mexx här sen Dobby och nu Dobby igen. Själv tycker jag bara att ju fler djur dessto bättre. 

Korgar.

Leter efter korgar, de ska vara bruna med vitt tyg invändigt. Tyckte att jag såg dessa korgar lite varstans förut. Men nu i helgen när jag tänkte att jag skulle införskaffa mig 4st att ha i sovrummet fanns de ingenstans.

Letade i alla inredningsbutiker i kungens kurva, ifo inte Ikea då jag inte ens orkade ta mig in där. Tänkte ta och åka till Åhlens city, de om några borde ha. Ska bara ta mig tid att hinna de också. Helgen vart helt plötsligt fullspäckad. Jag som hade tänkt att ta en dag på stan och inhandla lite nya plagg til garderoben.  Men det kommer fler helger, eller kanske ta en halvdag på jobbet och gå efter lunch och göra sådant man aldrig hinner annars. Vi får se hur det blir, kanske bra med att jag har fullt upp. Blir inte lika mycket handlande då.

Har ju någon form av  "arbetskläder" om man nu kan kalla de det , så blir inte mycket till att använda sina privata kläder. Trist men jag spar mycket tid och pengar.

Gossip Girl.

Gud vad jag tjatar om den serien, men kan inte låte bli. Är helt kär i den. Har 3 avsnitt kvar av denna säsong men det är bestämt att det iallafall ska bli en till. Hur ska jag kunna vänta så länge.. Tur att det kommer ut fler böcker iallafall.
Vill se alla 3 idag men endå inte för då har jag ju inga kvar. Får helt enkelt titta om alla avsnitt.


Dagens.

Varit en ganska bra dag överlag. Förmiddagen bara rusade iväg och vips var det dags för lunch. Åkte till ett litet Cafe i Solna där man fick göra sin egen sallad. Min bestod av pasta med pesto, majs, grönsallad, bönor, keso, kyckling. Jätte gott och jätte trevligt. Sen att de hade jätte god latte efter maten gjorde att de fick ett stort plus. Vart laddad inför eftermiddagens jobb, eller inte...

Kom i från jobbet strax efter 15 som planerat, så hem och bytte om och åkte till Haninge där jag gick en promenad med Zeff innan det var dags för hundsim. Och nu är jag hemma och ska laga middag, blir enkelt idag lat som jag är. Det som står på menyn idag är omelett.

image654




Min hund styr mitt liv.

Min hund styr mitt liv, eller ja nästan. Inte i den form som de sändes i programet med samma namn där hunden hade övertaget och bestämde. Nej det är min Zeff alldeles för snäll för.

Men att min hund betyder allt för mig gör också att jag skulle göra allt för honom, skulle jag behöva åka jorden runt eller leva på vatten och bröd för hans skull så skulle jag göra det, utan tvekan. Min hund ska ha det bästa.

Så äntligen kom det efterlängtade Glucosaminet på posten. Köpte det på Horse Show första gången men sen efter att det tog slut och jag inte hittade de att få tag i, köpte jag andra märken. Har köpte både billiga från djuraffärer och dyra från kliniker men inget har varit lika bra som de från equistro. Har tidigare gogglat och sett att de haft en hemsida där se sålt hästartiklar men inget för hund. Men tog kontakt med en tjej därifrån och de visade sig att de hade på lager så hon skickade de hem till mig. Inte billigt men värt vart enda öre.

image653

Leva för dagen.

Leva för dagen eller planera för framtiden... Bra fråga!

Gårdagen började med att jag försov mig, vaknade 06:10 och ska vara på jobbet 06:30. Kom en anning sent men ingen skada skedd. Ingen som märkte det för den delen heller. Igår  var första dagen sen jag började här på Bromma att jag kände att jag hunnit jobba i kapp allt och jag i 10minuter kunde känna att jag inte hade något att göra.  Slutade vid 18, fick skynda mig hem då L skulle komma och hämta mig 20 över. Åkte till Huddingehallen och kom hem strax innan 21, då var det mat, mat som gällde. Kycklingsallad stod på menyn. Cityakuten och stryka skjortor avslutade kvällen.

Så nu sitter jag här ännu en dag på jobbet, tänkte gå vid 15 idag. Ska på hundsim vid 17 och tänkte hinna gå en promenad i Haninge innan. 


Söndag.

Så var även denna helg snart slut, går alltid lika fort och jag undrar vad jag egentligen gjort. Kom in för en stund, vart ute med Zeff i lite mer än en timme i skogen. Helt underbart väder, riktigt vårigt i solen. 

Lyssnat på Cat Stevens, Cant keep it in säkert 10 gånger under promenade, hörde den på radion i veckan. Hade helt glömt bort hur bra den är och vart nyförälskad. Underbart när man hittar gamla godingar.

Ska nog kolla på ett avsnitt av Gossip girl, avsnitt 10. Sen har jag inga mer avsnitt så får ta och ladda ner. Är en anning seg idag så att glo på tv och slappa i sängen känns som ett ulimatum. Sen ska jag försöka göra någon nytta...
Beställa lite kläder, de låter som en väligt bra ide.


Stureplans vackraste..

Jag är ganska glad över att jag stannade hemma i kväll och inte gav mig ut bland djungel på Stureplan.


Enjoy

www.stureplansvackraste.blogspot.com

Lika frisyr varje dag?!

En del personer har jag nog bara sett i en och samma i frisyr dag ut och dag in. Antingen kör man på utsläppt eller samma form av uppsättning. Själv brukar jag försöka variera, ifo jobbar jag på ett sådant jobb där jag nästan alltid har uppsatt men då kan man väl variera uppsättning. Håret är ju en stor del av utstyrseln så låt fantasin flöda.

Inge fel att  alltid ha samma frisyr men så tråkigt.. 

image652

Svåra beslut...

Att ett enda telefonsamtal kan få en att må så dåligt. Har sovit dåligt och har ont i magen och vet varken ut eller in.
Måste ta ett beslut efter helgen, jag vill så mycket men frågan är om det fungerar i verkligheten. Jag är så feg att jag inte vet om jag vågar chansa, är det värt det? Vill jag eller vill jag inte? Gå efter förnuft eller hjärta?
Jobbigt när man heller inte får någon respons från omgivningen, bara ett suck och ett nej. Varför lyssna på dessa människor som inte förstår och som ibland verkar ha ett hjärta av sten..

VIll bara skrika och gråta för jag kan inte besluta vad jag ska göra och vad som är bäst.

image651

Vilken morgon..

Vilket väder, snöar och regnar helt hysteriskt. Och vilken tur tänkte jag eftersom jag bytte säkring till mina vindrutetorkare i helgen. Men problemet var bara de att de var lite osynkande och ju mer och mer jag körde dessto mer osynkade vart de, så tillslut trasslade de in sig i varandra och säkringen gick igen. Mitt på Essingeleden, jippi. Fick köra i snigelfart med varningsblinkers och huvudet utanför för att i huvutaget se vart vägen gick. Blöt och arg var jag när jag en 20 minuter senare kom fram till Bromma. Härlig start på dagen.

Dagen kommer annars att bestå av jobb till 16 och sedan hundsim i kväll vid 18:30. Nu tror jag att det är dags för morgonkaffe. Måste lugna mina nerver yttligare innan det är dags för alla kunder.

Ny mobil.

Vart Samsung U600. Och förhoppningvis kommer den i veckan om allt går som de ska.

image650


Fjällen 08

image649









Seg söndag.

Var en anning seg när jag steg upp i morse. Solen lös och perfekt för en långpromenad med hundarna. Nicole kom och hämtade Mexx som varit hos oss i 2 veckor när de varit i Thailand. Roligt att träffas igen även om de bara var en kort sväng. De hade mycket att göra vilket jag kan förstå, hoppas vi kan ta igen de snart en annan gång.

Men tog med mig Zeff och Dobby, Dobby bor hos oss nu när Rickhard är i Spanien och Anni jobbar. Peter och Tina följde med och vi var ute över en timme i Flottsbro. Man får passa på när solen lyser inte alla dagar den gör det.

Resten av dagen har jag mest segat mig.. känns som om de är på tiden att lägga upp bilderna från fjällen. Men först ska jag gå en promenad med hundarna.

Gossip Girl

Kollade just på första avsnittet av Gossip girl, ni som följt min blogg vet att jag blev helt frälst i böckerna. Vill bara se mer och mer... Roligt att se hur personerna ser ut i serien, inte alls som man föreställt sig. Inte riktigt samma handling men endå lika bra. Har 12 avsnitt till att se. Min helg kommer vara helt uppbokad av Gossip girl.

Ni som inte läst böckerna eller sett serien så har ni missat något. Svårt att beskriva vad de handlar om. men en serie som jag väntat länge på och faller mig utmärkt i smaken.

Välja mobil.. Dagens I-lands problem.

Trodde jag hade bestämt mig, men nu när jag ska beställa vart jag osäker. Kan inte bestämma om jag ska ha Samsung U600 eller U700.

U600
Fördelar
Finns i flera färger, vill ha röd. Har samma funktioner som U700 förutom 3G. Biligare.
Nakdeler
Har ej 3G och modellen kom i sommras


U700
Fördelar
Nyare och lite snyggare
Har 3G
Nackdelar
Finns bara i silver, lite dyrare.


Sen är ju frågan, surfar jag så mycket att jag behöver 3G, nej det gör jag inte. Kommer jag att ringa Videosamtal, nej troligtvis inte. Men tänk om jag vill ha de sen och ångrar mig. Men vill helst inte ha en silver utan en röd.. Vill beställa nu så att j ag får hem den till nästa vecka. Men tror nog att jag måste åka förbi någon affär och kolla på design och färg ännu en gång.

2900 Happiness

Snart börjar 2900 Happiness, tror starkt på att det kommer vara en serie som faller mig i smaken. Börjar sändas måndagen 28/1.

"Familjen Skovgaard reser till Köpenhamn för att fira Stens systers bröllopsdag, och under familjemiddagen kommer Karl Erik med ett erbjudande som Sten inte kan motstå. Han blir erbjuden att ta över posten som VD i KE Invest. Tackar han ja måste de flytta från det lantliga Holbaek till miljonärernas vattenhål Hellerup - något som inte uppskattas av alla i familjen"


image617

Vårkänsla.

Solen skiner och det känns som om de vore vår i luften. Riktigt varmt när solen värmer. Men blir nog inte vår än på ett tag. Vips kanske de slår om och blir snö och slask igen. Men för mig får det gärna vara vinter ett tag till då jag inte hunnit inhandla ett enda nytt plagg till våren.

Men tänkte till helgen gotta mig i vårens alla kollektioner och ta och beställa hem, så efter de får våren gärna komma till Stockholm.

Idag står stallet på schemat efter jobbet. Förhoppningsvis har det hunnit torka upp ute så man slipper all förbaskad lera. Blir nog lite dressyr idag om  planerna går som de ska.

Nu vill jag gå på lunch för jag är vrålhungrig men har två till kunder som ska komma, så får hålla ut ett liten stund till.

Ge mig vår.

image616


-Pls gud, if you can´t make me thin, please make my friends fat.

Nu är det verkligen dags att ta tag i träningen. Nästa vecka blir det nog till att köpa nytt träningskort. Ska även till helgen komma i gång med löpandet och även gången. Har inte blivit mycket till träning på sistone. Sista ordentliga träningen var nog innan jul. Men ska jag gå ner ett par kilo till sommaren är det träning och mindre föda som gäller.

Tänte kolla på sanningen om size zero som går på tv3 nu, kanske man kan bli lite inspirerad. Inte för att jag ska bli så smal utan mer gå ner några trivsel kilon som säkert bara jag själv kommer att se.

Förstår inte varför folk klagar på att modeller är för smala och att det är sjuka. Och att det är synd om alla de tjocka. Fler dör av sjukdomar som beror på övervikt, så hellre för smal än för tjock. Tycker själv inte att det är särskilt klädsamt med för smala personer när man ser alla ben, men hellre de än när allt fett bara väller över. Fetma är i längen ett större problem som bara ökar och ökar i världen så kanske man ska lägga mer tid på de istället för att klaga på alla som är för smala.

- Lagom är självklart bäst!

Gör inget än jobbar..

Så har man jobbat i hela två dagar och det känns redan som jag inte gör annat än jobbar. Steg upp 05:30 i morse och kom hem halv 20:30. Ute en kort sväng med hundarna. Vart en lugn dag för hundarna med mycket vila med tanke på att zeff var halt i går/ i morse men nu på kvällen sprang han runt som en tok. Blir lugnt i morgon också förimage615 säkerhets skull. Kommer ha två dunderladdade hundar på torsdag i stället.

Vart någon form av pyttipanna till middag, men efter att bara ätit en sallad under hela dagern hade hungern gått över i illa mående så fick knappt i mig något. Ännu en bra dag mitt nya smala liv.

Ibland älskar jag verkligen mitt jobb.. not.. känns som det aldrig tar slut. Känns som man jobbar och jobbar men får inte en skit för det. Blir så trött i bland. Känns inte ett dugg kul att veta att i morgon ska man upp och jobba igen. Sen att man mår som att as också. Hoppas på att morgondagen bjuder på något bra.









Måndag.

Så var det då måndag igen. Och tillbaka på jobbet efter en veckas ledighet. S hämtade mig på morgonen då jag inte hunnit fixa mina vindrutetorkare ännu. Skönt att slippa köra så jag var så otroligt trött.

Massor av bilar och med en nya kille på jobbet fanns det mycket att göra och dagen bara flög iväg. Skönt att solen lös iallafall och att snön hunnit smälta. Hoppas att plusgraderna håller i sig. Hatar att börja dagen med att skrapa 15 bilar. Morgonen ska börja lugn med en kopp kaffe.

Hem genom dagens köer, tillråga på allt hade tre bilar krockat vid Gröndal så de tog extra lång tid. Hem och åt köttbullar och makaroner. Snabbt och lättlagat. Iväg med båda hundarna till hundsimmet. Zeff var duktigt som vanligt han kan sin grej nu efter 1 och ett halvt år på simmet. Men han vart jätte halt efteråt när han vi gick en kort promenad. Hoppas att det bara är stukning. Lilla Bubben, blir en lugn dag i morgon.

image546

Home sweet home.

Kom hem i lördagskväll efter en långsam färd hem från fjällen. Jätte dåligt väglag och snöstorm så de tog sin tid och hungriga som vi var, var vi tvungna att stanna i en liten skitort vid namn Nås. Litet sunkigt ställe men nöden har ingen lag. Jag och L beställde tunnbrödrulle då de är ganska svårt att misslyckas med.. In kommer en korv inlindad i en stor pizzadeg. Så fel man kan ha.

Tur att Mamma min håller på att laga paj vilket gick sådär då de slutade med att ugnen började brinna. Oljan hade runnit över och tog eld. Som tur fick vi elden snabbt inom kontroll och kunde släcka den. Vart flamberad paj, smakade grillat. Vilket inte riktigt passade mig så vart inte mycket till middag heller. Vilket ifo inte gjorde så mycket då jag tappat matlusten vid lunchen.

Söndagen bestod mest av att packa upp och sova då jag mådde skit. Ladda upp för den kommande veckan.

Uppdatering om fjällen kommer när jag har mer tid, med massor med bilder. Nu är det dags för City akuten.

Hej på ett tag!

Alldeles ska jag åka, har säkert glömt hälfen som jag brukar. Men men.. de går oftast att köpa de man glömmer om man inte glömmer plånboken.

Så hej på ett tag är tillbaka om en vecka förhoppningvis välbehållen.

Solglasögon.

Handlade ett par nya solglasögon till fjällen då jag inte vill använda mina jag har och riskera att de går sönder. Köpte ett par billiga från Prestige för 200:- Jag är typen som inte anväder skidglasögon utan kör på solglasögon. Halva poängen med skidåkning är ju att se snygg ut i backen också.

image614


Fullt upp.

Hej hopp allesammans!

Vaknade vi 10 tiden idag och tänkte att jag bara ska dra mig lite, somnade om och vaknade inte fören 11.30. Vart en lång sovmorgon. Vart oboy till frukost då vi inte hade något annat som passade. Tog med mig hundarna till skogen och var ute i en timme och promenerade. Vart lite shopping idag, mest inför fjällen.

Var bara i kungens så handlade i från HM, stadium och intersport. Kom hem med mjukiskläder, fleectröja, skidstrumpor, pannband, vantar, tofflor och ett par nya skor. Vart lite mer än vad jag tänkt mig me de blir de alltid när jag handlar.

Sen till de stora bekymret att packa ner allt i en och samma väska, vilket är ganka omöjligt. Blir en stor resväska och en hockeytrunk. Mycket kläder är de som ska ner. Skidkläder först och främst, underställ, tjocktröjor, underkläder, mjukiskläder, vardagskläder och festkläder. Bäddlakan, handdukar, necessär som sagt de blir en del... och just ja skidor, stavar och pjäxor. Skor blir de en del också.. tur att vi har en stor bil :)

Nu ska jag nog ta och äta lite och sedan bada. Blir inpackingar av alla slag, och rakning av ben bla...
Sen tänkte jag nog krypa ner i sängen då vi åker vid halv 9 i morgon bitti.

Hej mitt vinter land.

Hej mitt vinterland nu är jag här... Galet mycket snö de kom i går. De orsakde tyvärr en del trubbel för en del men så underbart det är med ett vitt landskap i stället för ett grått. Var i stallet igår och det var perfekt väder. Red ut och galopperade i snön. Gjorde heller inget att det var mörkt ute då snön lös upp skogen runt omkring.

Idag ska jag jobba länge länge, från 7 till 19. Tänkte åka hem och gå en sväng med hundarna under dagen. Ifo har de rätt bra då de är hemma med mamma men kan vara skönt att komma bort från jobbet och ut och röra lite på sig. Kvällen blir nog lugn och ännu mer lugn. Måste vila upp min inför fjällen som kommer bli allt annat än lugn.
Blir nog till att kolla klart på Deja vu. Somnade sist så såg aldrig slutet. Men förstår mig inte riktigt på den filmen. Kanske man måste se hela för att förstå poängen.

image613

Dagen.

Idag var de då torsdag, helt otroligt då jag hela tiden tror att det är tisdag. Blir glatt överaskad varje gång att det bara är två dagar och sen är det helg. Långledigt för min del.

Trodde att jag råkat gå upp en timme för tidigt när jag åkte till jobbet för de var inte en kotte ute på vägarna. Inge kö, helt otroligt. Men antar att många är lediga dessa dagar också. Men jag klagar inte för jag slipper köa och kan åka lite senare och få sova lite längre på morgonen.

Efter dagensjobb skörd blir det stallet, tråkigt att det är hårt och knöligt ute så det blir nog inte mycket mer än skritt. Hoppas på att det inte snöar och blåser, för att sitta stilla i 1 timme blir ganska kallt. Efter stallet blir det hem och slappa. Äta, duscha och sova. Lilla Mexx kommer till oss idag. Han ska bo hos oss nu när hans familj ska ner och ha det bra i Thailand.  Vill också åka till sol och värmen, men de får vänta. Kan ju hoppas på att det kommer mera snö så man får se lite ljus i allt mörker.  Dags att återgå till jobbet!

Back at work.

Jaha då sitter man här då, trött och med stelfrusna händer. Jippi. Vart inte mycket sömn i natt. Mina benhinnor värkte så vart mest att jag låg och vred på mig. Somnade nog runt 2 tiden men vaknade titt som tätt. Så efter bara 3 timmars sömn känns det sådär. Jag behöver sova mera, måste få min skönhetssömn. Kanske är därför man såg ut som man gjorde i morse. Bad hair day!! Nu ska jag inte bara vara negativ. Har inte lika ont idag vilket är ett tecken att det redan börjar bli bättre. Ska hålla mig så stilla jag kan så att jag blir fit for fight till fjällen.

På lördag blir det till att inhandla de sista. De som står på inköpslistan än så länge är.
  • Underställ
  • Mössa, vantar, halsduk
  • Fleectröja
  • Skidstrumpor

Aj.

Har känt av mina benhinnor lite de senaste dagarna. Men idag när jag steg upp kunde jag knappt stödja på högra benet. Smärta i varje steg. Blivit lite mycket hopp och skutt. Nu blir det till ta det lugnt. Men har man hund är det ganska svårt att låta bli att inte röra sig. Tur så var Zeff trött idag så han verka nöjd med en promenad i skogen tidigare idag och en kort kort promenad nu på eftermiddagen.

Tror nog att det är dags för lite mat, har inte ätit sen i morse. Men dagen efter brukar jag sällan vara särskilt sugen på att proppa i sig en massa. Kvällen kommer bestå av glo på tv och film, Råttatoille.

Ingen motivation.

I morgon ska man då palla sig upp och gå till jobbet. Det känns inge vidare. 2 Januari borde också vara röd så att man får en till dag att villa upp sig inför de nya året. Har ingen motivation alls till jobbet just nu. Har nog blivit en anning urtråkad att göra samma sak varje dag. Förstår mig inte på personer som har haft samma jobb i flera år. Jag tröttnar fort och måste verkligen ha en varierat jobb för att inte tröttna. Visst har kanske folk inge val utan bara jobba för att de måste jobba. Men just nu känner jag att jag vill göra något roligt med mitt liv. Vill bara sticka i väg ett tag och göra något nytt. Men har Zeff här hemma som jag inte kan lämna. Polisskolan den kan gott vänta, kommer nog endå inte komma in till hösten pågrund av min unga ålder.

Blir "bara" 21 i mars men känner mig redan som 30. Tråkigt och stel, vill ut och prova livets vingar. Kunna se tillbaka på min ungdom med glädje inte med en undran vart tiden tog vägen?

Men men jobbar bara onsdag,torsdag och fredag sedan helg och sedan en vecka ledigt.

Gårdagens outfit.

image612

Nytt år nya tag.

Så var de nu ett nytt år, vilket innebär att man får en ny chans att göra allt ännu bättre än året innan. Och de är precis vad jag tänker göra. Man kan aldrig bli tillräkligt bra på något utan kan alltid göra allt lite lite bättre.

Kort och gott har 2007 gått alldels för fort att jag knappt kommer i håg vad som hänt. Våren, sommar, hösten har vart fyllda med alldeles för mycket att göra jämt och ständigt. Nu är det dags att stanna upp och kanske inse att man inte hinner med allt man vill utan måste välja de som är viktigast för mig och för mina nära. Detta år ska jag tänka främst på mig själv och mina kära och nära. 2008 ska bli det bästa året hittils. Gud vad jag svamlar, nu ska jag sova.

Gott nytt år alla läsare och ett riktigt gott nytt 2008.




Nog en av de bästa låtarna genom tiderna.