Oturs dag ..

Idag började med att jag vaknade helt tjock i halsen som gjorde satans ont, spöregn och köer. Oturen fortsatta med att jag fick punktering på vägen till Bromma, de small till och 2 sekunder senare var däcket tomt på luft. Tur i oturen var jag nästan framme när det hände. Ingen anning om hur det gått till. Hålet är stort en femkrona, en stor flisa som rivits upp. Fälgen var också lite mörmultad. Inte mkt att göra åt just då..

Dagen fortsatte, fick bensin på hela mig. Fråga mig inte hur de gick till..

Skulle bytta däck på min bil i spöregnet men jag gav upp efter 20 min då jag inte fick loss en enda bult. I morgon får jag ta hjälp av de stora starka killarna, mina klena tjejmuskler orkar inte.

En bra och dålig sak är att corollan är såld, lite sorgligt är det men skönt att det gick fort. Vid halv 4 tiden rullande den iväg i någon annans ägo.

Snart dags för middag, för att sedan bege sig ut i regnet med Zeff. Tänkte nog unna mig att sola lite idag. Måste få lite "solljus" i den allt för regniga vardagen.

Och ett stort GRATTIS till Nicole som fyller 21-år idag. Vi ska dit på lördag och fira henne och Felix. Kolla gärna in hennes blogg och gratta henne.
Nicoles blogg

Fyndplaggen från i söndags



image307





De flesta topparna jag shoppade i söndags, vart lite enkla linnen och t-shirts också, sen även ett par vita
"city shorts". Passade även på att shoppa underkläder och kropp/hår vårds produkter,

Tisdag var det ja..

Sitter och njuter av mitt frukt te med honung och bara kopplar av. La ut gama bilen på annons idag och har blivit helt ner ringd.  Har skrivit inga samtal efter 22 så nu verkar den ha tystnat, skönt...

Skulle gått på hundmassage idag men de blev inställt, trist men inte mkt att göra åt. Tog med mig Zeff på en skön promenad på 1h i skogen i stället. Jätte varmt och skönt. De varnas tydligen att det ska komma dåligt väder så får passa på att njuta av solen. Sen vart jag med släpad till affären som bär och kör hjälp, inte direkt vad jag hade lust med. Den som känner min mamma vet att hon gillar att handla, ska hon köpa 1pryl blir det 10 osv.. vart 3 påsar när vi bara skulle köpa fil, tidning och cigaretter.

Nu ska jag hoppa in i duschen och tvätta håret, tvättade de aldrig i går utan använde torrshampo som fungerade jätte bra. Men jag är besatt av att tvätta håret så att inte tvätta håret varje dag är ett stort steg så ska bli underbart att få tvätta håret på "riktigt" och sedan är det dags att krypa ner i sängen.

image306

Jätte bra tips jag fick på detta torrshampo som fungerar jätte bra, luktar jätte gott och kostar bara 85:-

Mosebacke

Gårdagen bestod till största del till jobb i går. Jobbade på Bromma från 7-19, var en anning trött. Men strax efter 7 precis innan jag skulle stänga så får jag ett sms från Veroncia som säger att det är på väg in till söder och tycker att jag ska följa med. Klart man inte säger nej till en uteservering en strålande måndag.

Så åkte in till Mosebacke och mötte upp de andra. Mycket fanns det att prata om och riktigt trevligt var det. Hur mycket folk som helst ute. Har folk redan semester, eller hur orkar de ta sig upp dagen efter?!

Drog mig hemmåt redan omkring kvart över 10, vi stannade på mc donalds och åt middag sen var det bara hem och sova. Var inte i säng fören efter 12, så var en anning trött när klockan ringde halv 6.

Veckan känns så mkt lättare när man gör något sådant mitt i veckan eller ja som denna gång i början på veckan.

image305

En dag extra..

Känns som om att man får en dag extra när man är ledig i hela 3 dagar i stället för två, lovely!!

Passade på att sova ut till halv 11 och sedan gå med Zeff en promis. Vart sedan budget och rea shopping i Kista. Fick med mig en massa nya kläder och lite annat smått och gott utan att gjort med allt för mkt pengar. Bilder kommer.

Vart en skogspromis med Zeff senare på kvällen, har inte gjort så mkt som jag borde. Har mest varit social och pratat vilket är ett av mitt stora intresse =)

Dagens måltider har inte blivit så stora, känns som jag bara ätit under helgen. Dags att börja banta i morgon =/


Frukost - två smörgåsar + juice
lunch - kaffe latte
middag - kycklingsallad
kvällsfika - te + ett digestiv kex


Midsommar

Nu var då midsommar över, vilket betyder att nu går vi mot mörkare tider igen, ussh och fy! Men midsommar firades ute på Emelies landställe i Mariefred. Vi var hela 24st eller ja nått åt de hållet, många var vi iallafall. dagen bestod av sill lunch och nubbe för att sedan bege sig till midsommarstången och dansa ett par varv. Pilkastning som jag verkligen sög på, kasta boll och hamra spik. Efter det var det fika och lekar, vårt lag förlora tyvärr men man kan inte vinna alla gånger. På kvällen var det grillning och sedan dans nere vid dansbanan, vart några sväng om.

Vet inte om alla vara väldans trötta denna midsommar eller om  det var vädret, för det kändes som om ingen riktigt var på G. Kvällen vart rätt seg och avslutades med snack runt 2 tiden. Inte ens korvgrillning framåt morgon kvisten då alla verkade komma i säng tidigt.. Men överlag var det trevligt med alla nära och kära..

image282

image284

image285

image286

image287

image288

image290

 








image296

image297





Vart en salig blandning på stora och små bilder, men glömmer ju bort att kryssa in att det ska vara minatyrbild. Här nedan är bilder på gamla landet som också ligger i Mariefred, där jag ofta spenderade mina sommarar som liten.

image301

image302

image303

image304

Underbara gamla landet, får nästan tårar i ögonen när jag ser dessa bilder. Men de nya ägarna har bevarat mycket av allt de gamla vilket är jätte roligt och de måste verkligen glädja farmor och farfar som vart jätte glada när de fick se alla bilder som togs i går.

 

Alltid i sista sekunden

Varför ska man alltid göra allt i sista sekunden. Kom hem vid nio idag och då skulle jag äta, duscha, leta tält, sovsäckar, liggunderlag och packa samt komma i säng i tid eftersom klockan ringer halv 7. Woho en timmes sov morgon. Ska hinna till närakuten i morgon eftersom de hade fullt i onsdags och idag hade jag ingen chans att hinna. Gick iallafall kalas bra på jobbet, alla kunder fick bilar utan strul och vart nöjda och glada.

Nu ska jag fläta håret för tänkte att det skulle vara fint lockigt i morgon, Antingen blir det fint eller åt helvete och då får jag duscha. Men det blir nog bra, konstigt nog löser sig allt tillslut.

Just ja ska packa ner kameran nu så jag kan fota fina midsommnarbilder..

Puss och kram och hörs på lördag.

Orka


Att en del personer orkar förstöra så för sig själv, än så länge är 110st personer gripna för bråk och skadegörelse. Pratar alltså om dagens derby mellan Hammarby och Djurgården, som redan innan matchens avspark urartade i stort slagsmål. De förstör bara för sig själva och lagen vilket är så otroligt synd. Ibland undrar man om de verkligen håller på ett lag eller om de bara är ute för att slåss. Det är så otroligt onödigt och barnsligt.

Men hur som helst så har Bajen tagit ledning..

Upptadering

2-0

image281

Dagens



Frukost - Banan och äpple
Lunch - Kyckling sallad
Mellanmål - Glass
Middag - Hallonkräm + två mackor
Kvällsmål - Gammeldags kockosboll


Inge vidare nyttigt idag inte, mkt socker.. men orka bry sig gott var det.
Nu ska jag njuta av en kopp the.

image279


Svinkoppor

Var ett tag sen jag bloggade, men har haft annat för mig och inte känt alls för att blogga. Som sagt det går i perioder.
Igår gick jag tidigare från jobbet, vid halv 2 kom jag i väg och begav mig mot Ensekde där jag fick mina naglar fixade så nu är de jätte fina.

Sen vart det systemet, skönt att ha det gjort så man slipper rushen på torsdagen em. Sen vart det en liten shopping tur och köpte en klänning till midsommar, kan tyvärr inte visa bild då en del som jag kommer träffa på midsommar läser mig blogg och det är roligare om ingen sätt de jag ska ha på mig. Men klänningen är jätte söt och lite anorlunda än vad jag brukar ha på mig.

Ska försöka hinna köpa ett par skor vilket jag nog inte hinner, vill även till Åhlens och köpa nagelprylar så jag kan hålla mina naglar tipp topp. Men jobbar nog till 19 i morgon och sen måste jag till närakuten på huddinge då jag fått Streptokocker, även kallat svinkoppar. Blir galen på dessa äckliga variga blåsor som blir till en stor varig skorpa som bara går bort med antibiotika. Får de så fort jag håller på att bli sjuk, stressar, ska resa eller kroppen helt enkelt säger i från. I detta fall är det nog för att jag håller på att bli sjuk vilket jag verkligen inte hoppas. Har inte tid och vill verklingen inte nu när det är midsommar. Men alla muskler i kroppen värker, hoppas på att det är för att kroppen är trött och inget annat pågång...

Får gå en runda i Kista centrum på lunchen om jag inget annat hinner annars får skorna och de andra vänta för det är viktigast just nu att jag snabbt får de äckliga svinkopporna.

Trötter

Kom nyss hem från jobbet och vill inget hellre än att bara duscha och krypa ner i sängen, mysa och kolla på en bra film. Min säng luktar underbart just nu och den är väldans lockande. Men ska ut med vovven först, tvätta och laga maten som sedan ska ätas.. orkar inte... men i morgon är det fredag, vilket betyder att man är ledig i två hela dagar.

Tänkte försöka åka ut och hälsa på Rebecca, fixa min trailer och pula med lite annat smått och gott. Förhoppningsvis blir det utgång också, länge sen och höfterna rycker efter att få dansa loss..

Nej nu ska jag sätta fart.. Hej så länge..

R.I.P

Hittade en skatunge mitt på vägen idag på Bromma flygplats, som inte kunde gå eller flyga och höll på att bli överkörd. De stannade en kille som hjälpte mig att ta den till vägkanten och jag åkte därifrån men medlidandet kom i kapp mig så jag vände och fångade in den innan den snubblade ut på vägen igen och blev överkörd. Fanns inget bo i närheten som den kunnat trilla ur och var så pass stor att klara sig själv.

Väl här hemma tog jag ut den på gräset och kolla så den inte hade några skador, kunde inte se några. Den varken rörde sig utan bara satt och blunda. Tog en flyttkartong och satte den där i på en handduk, kanske den var i chock.

Men nu när jag kolla till den på kvällen hade den dött =( hade hoppats att den skulle vakna till så jag fick släppa ut den frisk i morgon bitti. Men ingen att göra åt , den hade säkert flygit in i en bil och fått en smäll i huvudet. Men den fick iallafall dö en lugn död.

image278

Sen på promenaden med Zeff såg jag en liten blåmes som fallit ut boet, men den fick ligga kvar där. Mamman var nog i närheten och den låg skyddad i gräset. Naturen har sin gång vilket jag har svårt att inse och vill hjälpa allt och alla, vilket tyvärr inte går..

Sommarkväll

Kom nyss hem från Gömmaren, så vackert det kan vara..

image277

Vilken helg

Vilken sommarhelg det har varit, hur varmt som helst. I fredags vart det årets första dopp utomhus. Doppet vart i Gömmaren där vattnet redan värmts upp, trodde de skulle vara iskallt men icke var rikitgt skönt.

Lördagen hann jag sola lite, men man orkar inte ligga länge innan man blir stekt av solen. Vart många duschar av trädgårdslangen..

image276


Sen var vi på 18-års kalas då Jennie, Linneas syster fyllde år. Hjälpte även Linnea och knoppa Golden inför tävlingen idag. Så idag har jag ägnat mig med att kolla på när Linneá och Golden tävlat på Mälarhöjden vilket gick jätte bra. Varmt som sjutton ... Ska snart sätta på mig bikin och bege mig till Gömmaren igen. En solig och lugn helg, man orkar inte så mkt av all sol.

Navigator of the seas

Idag lägger Navigator of the seas till vid stadsgårdskajen, de är de tredje största fartyget i världen och den fartyget vi kryssade med i Karibien i höstas.

http://color.blogg.se/2007/february/navigator-of-the-seas2007-02-13 1.html

Känns lite ballt att det har lagt till i Stockholm nu. Tyvärr ligger det bara vid kajen till i eftermiddag.

 http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1090677,00.html

image275



Doris på väg

Doris längtar ut..

image274

Modell Sarah

image272

image273



Kan det sluta bättre?!

Nationaldagen kan nog inte sluta bättre än en vinst på 5 mål till Sverige.

image271



Nationaldagen

Skönt med ledigt mitt i veckan, sov enda till klockan 11 för att gå upp och äta kellogs special K med valnötter till frukost och gå en promenad med Zeff. Zeff ville helst gå hem igen och bada i sin balja så vart en kortare promenad på 35 min.
Sen åkte jag in till stan och hämtade min bil som jag vart tvungen att lämna där i går. Kom hem och bytte om för att sedan hämta upp Helena. Vi åkte in till Djurgården och njöt av solen.

Hur mycket människor som helst som hade samma tanke som vi och som skulle fira Svergie på nationaldagen. Såg två parader, ena när vi kom och en den andre när vi gick-. Fullt ös var de hela dagen och proppfullt med folk på alla fik, resturanger och gräsplättar. Har nog fått lite färg idag iallafall.

               

Sen var även jobbet och gjorde reklam för sig först i paraden , eller ja iallafall jobbets buss..

image270

Tisdag

Vart en lång tisdag i går. Klockan ringde kvart i sex  och då var det bara att stiga upp och sedan bege sig till jobbet. Rätt lugnt på jobbet så njöt ute i solen så mkt jag kunde på rasterna. Vart någon form av halv dag men kom endå inte ifrån jobbet fören 17:00 då snälle Lambros hjälpte mig med min bil som nu har en ny startmotor.

Sen begav jag mig in mot södermalm och jag var inte ensam, tog dryga timmen. Sen firade vi Hanna som tog studenten i går. Hon fick fina och roliga presenter och av mig fick hon en klocka.

image257


Efteråt vart jag medragen ut, vi hamnade på Pontus by the sea . De har så goda drinkar där, mkt folk och trevligt. Sen skulle vi gå vidare vid 12 snåret men vart inte mkt med de, för mkt folk ute och ingen verkade veta vad de ville.

image258

Vilken helg

Vilket väder de har varit, ren sommarvärme. Känns verkligen som om sommaren är påväg nu så hoppas att detta underbara väder håller i sig.

Blir ingen lång resume på veckan som gott för det har hänt så mkt och jag orkar inte skriva ner allt. Men börjar med gårdagen som började med att jag åkte till jobbet en sväng då ville skulle fixa i ordning kontoret på Bromma, dock var jag där en hel timme för tidigt. Trodde vi skulle vara där 10 men var visst 11, men köpte en latte och tog en filt och satte mig i gräset och njöt av solen. Sen åkte jag till Barkaby och mötte uppe Emma, Peter och Tina. Vart inte mkt shopping för min del, har redan shoppat en hel del denna månad. Köpte ett linne som nästan var gratis så kunde inte låta bli.

Sen åkte jag ner och hjälpte Linnea och till Zeffs stora förstjusning så Zorro där, bästisen. Sen åkte jag hem och fixade mig och sen hem till Linnea och Stefan för att kolla på fotbollen. Finns inte så mycket mer att säga än pinsamt Danmark.

Söndagen vart det sovmorgon till hela 11, nice. Sen städade jag och tog en promis i hettan med Zeff. Åkte sedan ner till gommargården där det var dressyrtävling. Linnea och golden var med och kom 1:a i LB och 5:A i LA, jätte duktiga som vanligt =)
Efteråt har jag njutit av solen och förhoppningsvis fått lite färg. Vart grillad kyckling till middag och glass som efterrätt.

Har precis betalt en massa räkningar så nu känner jag mig pank, ussh. Men snart kommer skattepengarna, perfekt till midsommar. Dags att ta sig en dusch och sedan äta melon och glo på tve. Trött efter en långpromenad i skogen med hundarna och av solen så kommer somna gott i kväll. Skönt att det bara är 4 jobb dagar denna veckan.

image254
image255
Utslagna hundar, tagna med mobilkamera dårför så dålig kvalitet.

image256
Allt blommar så fint nu