Kom hem..

Saknaden i är så stor, jag förstår fortfarande inte hur det kunde bli såhär igen. Så tyst allt är nu, så ensamt, ingen kan fylla platsen som du har..

image471

Fullmåne

image469

Nyss hemkommen från hundsimmet som var mycket blött. Zeff simmade utan flytväst och var jätte duktig. Dygnsur som vanligt sitter jag ocgh dricker en "fusk" cappucino. Men faktiskt riktigt god.

image470


Höst över en natt?

I söndags sken solen och det var säkert över 25grader, låg och svettades i solstolen. Idag hade jag tjocktröja + jacka  frös. Inte mer än 11grader ute. Blåser riktigt kalla vindar, både händer och ansikte tinar upp nu inne i värmen. Vart tog sommaren vägen? Försvann över en natt,


Hösten kan vara fin, när det inte blåser, regnar eller är kolsvart ute. Alla dessa vackra fäger.

image468



Storm

Blåser typ storm utanför mitt fönster. Just nu skulle jag vilja brygga en kopp te, krypa ner i soffan med en stor varm filt och sätta på en bra film men nej. Kom nyss ut från en varm dusch, har frusit hela dagen då det varit riktigt rått väder och nu måste jag ut igen, Brrrr... Har två hundar som inte alls vill stanna inne och mysa utan vill ut i stormen. Hoppas att vi inte blåser bort.

Efter det är det nog dags att pilla i sig något att äta, har inte fått i mig mycket mat de senaste två dagarna då jag inte känner mig hungrig och blir illamående efteråt. Kommer i sådana perioder i bland när inget smakar. Kvällen bjuder på hundsim vid halv 9. Jobbigt med en så sen tid då vi inte är hemma fören 10. Men svårt att få tid så man hinner efter jobbet. Dags att klä på sig och palla sig ut..






Morgonpigg eller kvällspigg?!

Oftast är man en morgonmänniska eller kvällsmänniska, men hur kommer de sig? Föds man morgonpigg eller är det något man gör sig till? Jag har iallafall bestämt att Mån-Fre är jag en morgonmänniska medans Fre-Lör så är jag en kvällsmänniska. Hur bra skulle inte de vara?!

Så vad är du?!


Namngivning + grillning

I går lördag var vi hemma hos Fredrik och Karin. De skulle ha namngivning för kusin Joline. Tyvärr rann tiden bara i väg. Vi hann inte ens stanna på fikat, då vi var bortbjudna till Linneá och Stefan på grillning senare på kvällen.

image451
Morbror Fredrik med sockersöta Joline

image453
Hemma hos Linnea fanns det 6 små kaninbebisar

image454
Albinon är min favorit

image455
Går de att motstå, vill ta hem allihopa


Mammakanin ville inte vara med på bild, men här är hennes gudomliga bebisar

image462
Mätt vart man alltid

image463
Kladdkaka med cappucino

image464
Kvällen avlutades med gammalt hedlig kortspel, vilket var väldans kul

image465
Skön bild på Zorro


Massage

Vart ennu en tidig morgon, hade massage inbokat klockan 9. Men att gå upp i tid för att ta sig till en massage som var helt underbar var inte så svårt. Hade rätt många knutar i ryggen och känns som en del har lossnat, vart rätt mör och yr efteråt så gick hem och vilade en stund.

Värdet var verkligen kanon idag så la mig ute och solade tills solen gick i moln. Middag/lunch vart det med en sallad från Milla´s. Hyrde senaste Beck filmen som jag ska kolla på ikväll så det blir en myskväll.

Eventuellt i morgon ska vi till Tomtits och få bli barn igen. Kommer bli hur roligt som helst, sen får vi se vad fredags kvällen bjuder på.


Back on track

Gick upp vid 8 tiden och åkte till stallet, ville hinna vara i stallet innan hundsimmet och hade tagit på mig att släppa ut hästarna. Men när man väl kommit upp var det skönt att vara klar i stallet och åka till hundsimmet strax efter 11. Zeff simmade på och var lika galen som vanligt, Shoppade ett Back on trac täcke till honom som ska värma hans rygg och höft nu till höften. Back on track är nog en av de smartaste saker som gjorts. Har inte haft det till hund förut men till häst och de har gett goda resultat. En bra investering för en lyckligare hund, 690:-

image450

Kom hem och fixade med tvätten, lagom kul. Sedan åkte jag till Södertappen och lämnade blod. Var ett år sen så det var verkligen på tiden. Har dragit ut på det då jag är en anning spruträdd. Men de är jätte trevliga och känns roligt att åka dit men ennu bättre när man åker därifrån. 4 månader till nästa gång. Min arm värker och jag är yr och matt men jag har gjort en god gärning, Vilket fler borde göra alla som kan borde gå och lämna blod. Fy på er!!

La mig en stund på soffan och läste ut bok nr 4 i Gossip girl sen somnade jag direkt och vaknade av en hund som var hungrig och ville gå ut. Det vara bara att palla sig upp ur den sköna soffan och ut och knata i skogen.

Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli 8. Vi ska till O´learys och äta och se Sverige spela mot Usa. Blir inge sent då jag inte är på topp och i morgon klockan 9 står det massage på schemat.

Mör

Vaknade och steg upp strax efter 8. Tog bilen till fruängen för att sedan åka tunnelbanan, var ett bra tag sen. Men jag gillar det inte då jag blir illamående och yr. Väl framme vid Centralen knatade vi Drottninggatan ner för att komma fram till Centralbadet strax efter 9.

Skulle ha min ansiktsbehandling 13:40 så vi hade god tid på oss att mysa i relaxpoolerna, simma i storpoolen, basta, sola på storatakterassen, äta en god lunch och bara ligga njuta i deras vilostolar. Ansiktsbehandligen var helt underbar och verkligen behövlig. Köpte med mig en ansiktsrengöring som efter rådgivning förhoppningsvis ska få ordning på min hy. Dessvärre under kommer första tiden kommer jag få mer finnar/blämmor då denna rengöring ska rengöra på djupet och kommer då att ta upp skiten som finns under det översta hudlagret. Men sånt får man stå ut med, hellre en kort period av finnar och blämmor än att min hud aldrig blir som jag vill ha den.

image445

Efter en timmes behandling tog jag hand om resten av kroppen och håret i duschen, kände mig helt mör men endå fräsch efteråt. Vädret var kanon så vi promenerade till gamla stan och åt en glass på vägen. Ska verkligen försöka nu under de mörka halvåret att ta mig till centralbadet en gång i månaden och hämta nya krafter. Tack Peter för en underbar dag. Tyvärr fick man inte fota i badet som ni förstår så tog inga bilder.

image449
Stockholm är vackert

Väl hemma satte jag mig ute i solen och läste en stund, innan Zeff tyckte att det bar dags för mat och promenad. Efteråt klädde jag på mig då jag skulle träffa Helena för middag på News, lika trevligt som alltid.


image448        image447














Enkel outfit med byxor från 365 sunshine och tröja från Isolde,











Semestern lider mot sitt slut.

Då var man inne på sista veckan på semestern, inge mer lång ledigt på ett tag. Suck, hoppas att arbetskamraterna blir glada att jag kommer tillbaks iallafall.

Var i väg och badade i Gömmarn med Erik och Peter på dan, badstranden som brukar vara smockfull var helt öde. Så underbart skönt att kunna ligga där och de enda man hör är vattnet som skvallpar mot bryggan. Stor fördel med att ha semester sent men tyvärr finns det inte så många att umgås med på dagarna då alla har börjat jobba/plugga. Vart ett snabbt dopp, Gömmarn som brukar vara så varm kändes iskall, vart ett riktigt uppfriskande dopp. Kom en massa söta änder som vi matade med äpple.

Efteråt åkte vi förbi HC och jag köpte 4e boken i min serie Gossip Girl. Vart lite andra affärer på vägen och jag passade på att kolla på tapeter, hittade en blågrå som nog kommer bli fin som fondväg mot den mörkblå tapeten.

Kom hem runt 5 tiden då jag begav mig till stallet och kom hem runt 8 tiden då de vart en sen middag. Varmmacka med nyponsoppa. Nu ska jag hoppa in i duschen och krypa ner i sängen och läsa min bok. Mys!!

image444



Ge alltid 100% på jobbet.


Måndag
- 12%
Tisdag - 26%
Onsdag - 45%
Torsdag - 22%
Fredag  - 4%
= 100%



"Work like you don´t need the money.
Love like you never been hurt.
Dance like nodoy is watching."

Henrik Challin, Yala Yala




Kräftskiva

Efter att Stefan slutat jobbet for vi alla ut i bushen i Märsta till Rebecca och Calle som köpt sig ett litet hus med stor tomt och stall. Jätte mysigt och låg jätte fint. De flesta hade redan kommit när vi kom så det vara bara känna sig som hemma och lära resten av gänget som jag inte träffat förut. Dock blev jag rätt förvånad när jag insåg hur mkt Huddinge folk som var där som jag kände igen, ibland är världen bra liten. Vi åt och drack och drack och kvällen bjöd på lite bravader men det blir lätt så när folk blir lite för runda om fötterna.

Deras pool var tyvärr lite för kall för ett kvällsdopp eller så var jag kanske inte tillräckligt full för att kunna stå ut med kylan. Då Stefan skulle upp och jobba och var chafför avslutades kvällen där lite för tidigt tyvärr men förstår om Stefan vill åka hem. Planen var att åka in till stan och fortsätta där men vi åkte hem och bjöd in oss hos min granne som också hade kräftskiva, så kvällen avslutades där vilket var mycket trevligt.

Var en lååång sovmorgon idag, var inte direkt på topp. Tog med mig Zeff ut i skogen på en runda för att vakna till. Sen somnade jag ute i solstolen, men shorten på... resultatet vart inte så lyckat. I kväll blir det grillning om vädret håller i sig.

image443

Kanske lite svårt att se på bild men har en ful rand av shortsen, jag får så lätt färg på benen att på en timme vart den en tydligen rand. Sen gick solen i moln så kan inte sola bort den. Hoppas på att det är sol i morgon annars får det blir solarium kan inte gå runt så på Centralbadet.

Hmm..

Kom nyss hem från en ganska intressant kväll, tänker man efter nu i efterhand så var det ganska komiskt. Men inget jag vill göra om. Nu ska jag sova och ladda för morgondagens bravader.

Mys

image442

Ville bara visa en jätte söt bild på Dolly när hon ligger på sin favoritplats och myser. Nu ska jag ta och göra mig i ordning för fredagskvällen, som det återstår att se vad de blir av.

Lite fredags shopping

Eftersom vädret inte dög för att åka ut till fjäderholmarna idag bestämde jag mig att ta med mig mamma på en shoppingrunda. Bestämd om att inte handla allt för mycket då jag ska spara till höstresan. Men fyndade ett par svarta kapri jeans från Sunshine, har verkligen börjat gilla deras kläder. Två bastoppar, en lite finare topp och en kofta kom med mig hem. Så skönt att gå ut och spontan handla för då blir man så glad när man hittar något man verkligen gillar.

Besökte även Ica Kvantum och handlade mat till imorgon, systemet får bli i morn Fm. Nu ska jag åka med Zeff till Gömmarn innan jag ska bli bjuden på Tacos..


16/8 Torsdag

Var och fixade mina naglar på förmiddagen och var klart strax efter halv 12. Filade ner de en bit då de växer jätte fort. Nu är det iallafall fina och man känner sig genast mycket fräshare.


image440


Dagen fortsatte med hundsim följt av stallet, hade tur då solen hunnit leta sig fram.


 

Dagens mat

Frukost - En smörgås
Lunch- Potatis, ägg och beacon
Middag - Kycklingsallad


 

Dagens outfit

image441
Kofta- Fillipa K, linne- Cubus, jeans - Levi´s



Ta hand om sig själv

image436
Att ta hand om sig själv är viktigt men tyvärr blir det alldeles för sällan. Så nu när min semester inte vart som jag ville, utan kommer att befinna mig hemma den största delen av de som är kvar på semestern har jag bestämt att lyxa till det för mig själv. Imorgon ska jag åka och fixa mina naglar vilket ska bli underbart då de inte är särskilt fina efter fjällen. Nästa tisdag blir det heldag på centralbadet med djuprengörande ansiktsbehandlig som avslutning. På torsdagen väntar massage av rygg,nacke och axlar ska bli så skönt att bara få bli omhändertagen.
image438





Även lite kortare dagsutflykter väntar, bl.a till Fjäderholmaran men bara om solen vill visa sina bästa sida. Sen väntar även kräftskiva till helgen ute i bushen hos Rebecca.









image439


Har även lite planer på att åka till varmare breddgrader lite senare i höst om allt går ihop. Eventuellt kommer vi då fara till La Manga en vecka.











Gossip Girl

Jag är då ingen läslus men efter att ha läst första boken Gossip girl av Cecily von Ziegesar har jag snart läst 3 böcker på 1 vecka. Jag har blivit helt besatt av dessa böcker. Och det bästa av allt är att det finns hela 4 böcker till i samma serie och fler är på gång. Kommer bli en mysigt höst med massor av läsning.

Välkommen till New York och Upper East Side på Manhattan, där jag och mina vänner går i skolan, leker och sover ? ibland i samma säng. Vi bor i stora våningar och har våra egna sovrum, badrum och telefonlinjer. Vi har obegränsad tillgång till pengar och sprit och vad vi än vill ha, och eftersom våra föräldrar sällan är hemma får vi oftast vara i fred. Vi är smarta, vi har ärvt klassiskt vackra utseenden, vi har fantastiska kläder och vi är bra på att festa. Visst luktar det när vi skiter, men det märks inte eftersom hushållerskan sprejar toaletten en gång i timmen. Det är ett lyxigt liv, men någon måste leva det. Jag har koll på oss alla. Det kommer att bli ett händelserikt år. Det känner jag på mig.

Ni vet att ni älskar mig,
Gossip Girl

Om vi vill läsa mer finns det en egen hemsida att besöka www.gossipgirl.se

 

image435

 

 

 


Fotvård och biltvätt

Tog en sovmorgon idag till halv elva snåret, vart en promenad med hundarna för att hämta min som jag haft utlånad när jag varit borta. Sedan vart det en stunds pressande i solen för att efter det ta tag i mina arma fötter. Tog en hel timme för att få bort alla blåser och död hud men nu är de jätte lena igen.

Då man blivit lite besatt att alltid ha en ren bil nu när jag jobbar med bilar så fick min bil och även pappas bil en tvätt hemma på gårdsplanen för en gångsskull. Så nu har vi rena och fina bilar.

image433

image434

Vart en god middag som bestod av kycklinggryta med jordnötter och lime, riktigt lyckad vart den. Sedan sjusade vi hem Dobby som nog hade längtat efter sin matte, husse och sina katter. Han såg glad ut att få komma hem och sprang hela vägen från bilen till porten. Han är så söt lille Dobby som fick massor med beröm i Fjällen av nästan alla vi mötte, de blev facinerade över att han orkade. Han var den som hade mest energi av oss alla.

Fjällen-Alnö 2007

Hemma!!
Här kommer bilder ifrån vandringen. Det vart en kortare sväng än vad vi hade bestämt men som första gång kändes de endå ganska lagom. Att gå ca 2 mil om dagen med en ryggsäck som väger 12kg och ett underlag som är stenigt, halt och ibland otympligt kanske inte känns så lockande alla gånger, att det dessutom regnade en hel dag gör bara att man längtar tillbaka ennu mer till en ny utmaning, knasigt va?!.. Blir inte mkt text  utan mest bilder.

Några bilder först i från Sundsvall/Alnö som vi åkte först till innan vi begav oss mot Jämtlandsfjällen ca 75 mil hemifrån och 35 mil från Sundsvall.

image395
Två trötta hundar som myser i bilen på väg upp till Sundsvall

image396
Hittade ett bauta stort smultron

image397
Dobby hjälper till att tälja på vandringsstaven

image398
Hundarna vilar

Redan 06.00 åkte vi mot fjällen fredagsmorgon..

image399
Äntligen framme och redo att börja gå

image400




Man blir trött och smutsig av att vandra

image407
Sylarna

image408
Inte långt kvar tii fjällstugan, men efter 7h av gående kändes de som en evighet

image409



image413
Lilla bron som vi var tvugna att ta oss över

image414
Började med att gå över med ryggsäcken

image415
För att sedan vada över med Zeff som inte gillawr höga broar

image416
Vi tog oss över tillslut

image417
När vi kom till Storulvån möttes vi av en ren

image427
Ingen vacker syn, fötterna var inte i bästa skick direkt

Vart som sagt en massa mer bilder än vad som visar här, mest naturbilder men nu har ni aillafall fått några smakprov. Resten av bilderna är från Sundsvall som vi återvände till, trött men glada :)

image418
Trött kille som vilar upp sig i gräset

image419

image420
Utsickt över Sundsvall från skidbacken på södraberget



image426
Inte bara jag eller hundarna som kom med på bild men de är som sagt min blogg, lååång glass.

image424
Sött Cafe

image425

image428

image429

image430

image431

image432



Sista blogginlägget på ett tag..

I morgon lämnar jag civilisationen för ca 1 vecka. Kommer dock den första och kanske andra dagen vara i Sundsvall där vi iallafall kommer ha el och tv. Sedan kommer vi bege oss mer norrut för att vandra 4-5 dagar och sova borta 3-4 nätter. Vi kommer iallafall att sova i stuga om nätterna där man kommer kunna laga mat och duscha. Är det fint väder den dagen vi är vid helags fjällstation kommer vi eventuellt gå upp till toppen som ligger 700m högre än stugan. Dock får hundarna inte följa med på de äventyret utan kommer att få stanna i stugan den tiden vi är borta, circus 5 timmar räknar vi med.

Ska försöka dokumentera det mesta, men som sagt vet jag inte hur det ser ut med elutag i stugorna så får vara sparsam med batteriet. Samma gäller telefonen, den kommer att vara avstängd förutom när jag ska ringa. Så bäst når ni mig med Sms om att jag ska ringa upp. Nu ska jag njuta av min semester, av den friska luften och den tysta naturen uppe i fjällen. Och förhoppningsvis kommer jag hem som en ny människa med stor längtan till nästa sommar och nästa fjällvandring och med mer utmaning.

image394

Solig måndag..

Helt underbar start på semestern, sol med klarblå himmel. Vaknade runt tio och njöt av en god frukost och sen slappade i solen hela dagen. Ute och fixade lite ärenden på eftermiddagen inför vandringen dock hittade jag inga gummistövlar, letade hellre inte så noga. Var bortjuden på middag hos Marie & c/o vilket var jätte trevligt. Hemmagjorda grillade hambrugare stod på menyn, satt ute med linne enda till tio innan det var lite små kyligt. Första kvällen på hela sommaren tror jag som mana kunnit suttit ute så länge utan frysa häcken av sig. Tyvärr ska ju inte vädret hålla i sig, hade ifo inte förväntat mig annat. Men jag har iallafall redan fått 2 soldagar på min semester, mer än vad vissa har fått...

image393



Svansen mellan benen hem från Örebro..

En svidande förlust i går mot Örebro, men inget att hänga läpp för. Shit happens. Kom hem i går kväll med ont i ben, händer och hals efter hoppande, klappande och hejande på Bajen. Men roligt att Bajen spela borta hemma, knappt ett ljud från Örebroarna.Det var sura miner påväg tillbaka till den riktiga staden, visst var det en riktigt rutten förlust med straff på övertid men att sura är bara ett tecken på en dålig förlorare som är lika svag som motståndaren. En Bajare ska inte hänga läpp det är bara bita i de sura äpplet. Vi måste kämpa för att vinna....

image392


Helgens bravader


Vaknade vid halv 10 i morse av att solen sken. Steg upp och gav Zeffesson mat. Tog en promenad och njöt sedan av frukosten ute. Solade en stund, och ska nu hoppa in i duschen för vi bege oss till Örebro och kollade på Hammarby som spelar borta. Finns bara två ord att säga, Heja Bajen!!

image388


Fredagen var min sista arbetsdag innan mina 3 veckors semester. Jag och Peter mötte upp Rickhard och Anni utan för friday´s där vi åt middag och drack deras goda drinkar. Rickhard föreslog att vi skulle gå till Josefina ute på Djurgården så vi promenerade dit. Stackars mina fötter som redan då började göra ont. På Josefina satt vi en stund och hade de trevligt och njöt av deras mysiga atmosfär. Några vänner till Rickhard och Anni kom dit och vi bestämde oss att gå vidare. Vi hamnade på Laroy där vi fick dansa en stund för att sedan dra oss hemmåt. En lagom kväll då jag var rätt trött efter arbetsveckan.

Lördagen började inge vidare, steg upp och var ute med Zeff. Äckel väder som gjorde att jag fick migrän så efter promenden gick jag och la mig igen. Kollade på Gilmore girls och sov sedan till klockan 3. Gick upp och åt lunch, de tryckande vädret hade släppt och solen tittat fram så la mig ute en timme och sola.

image389


Linnea och Stefan skulle komma över på kvällen och grilla med oss, så det var bara att stätta fart. Tvätta, hänga tvätten, vika tvättet och plocka in den, Damsuga, städa i ordning och måla trailern. Vart en kalldusch för att svalka av sig och gå en promenad i skogen med Zeff. Kvällen vart trevlig med god mat och trevligt sällskap. Har inte vart så flitig med kameran som ni ser, inte mkt bilder från helgen finns dokumenterade.

image390

image391