Om drygt en vecka..

Om drygt en vecka kommer jag bege mig upp mot jämtlandsfjällen där vi ska vandra ett par dagar. Kommer bli en upplevelse som heter duga och ett otroligt minne för livet. Känns som jag har varit på alla vanliga turistmål både utomlands och i Sverige de senaste sommrarna, så kände att det var dags att göra något jag inte gjort tidigare.

image386

image387

Vänder sommaren nu..

Har varit helt okej väder i 2 dagar nu med sol och värme, hoppas hoppas verkligen att det håller i sig. Specillt då jag går på semester nästa vecka.

image384

image385
Två bilder från stallet idag

Body butter

Jag är helt besatt av alla typer av krämer och bland det roligaste jag tycker om att köpa. Jag har väldigt svårt att använda parfym, får utslag och kan enbart ha det på kläderna. Vilket gör att jag tycker det är roligare att ha krämer med olika dofter.  Min hud är också besatt av kräm, smörjer in kroppen helt 1-2gånger per dag och händer och armar säkert 10 gånger totalt. Att vara torr är bland det värsta jag vet..

image383
Mina nya favorit , 165:- på Body shop och luktar otroligt gott.

Måndag..

image381

image382

Kort visit i Göteborg..

image368
Lördagen började tidigt.

image369
Frukost på en sketen resturang på vägen

image370
Färden fortsätter söderut

image371
Liseberg i sikte

image372
Spårvagn

image373
Kram

image374
Linnéa

image378
Enda kortet från kvällen, Flum..

image380
På vägen hem var ett stopp på Gränna ett måste

image376



Veckan som gått...

Vart ett tag sen jag bloggade, här kommer en snabb resume om veckan som gått...

Förra helgen for jag och Linnea ner till Sparreholm/Flen för att se Ellinor och Per gifta sig. Ett otroligt vackert bröllop och vi hade jätte tur med vädret. Vi övernattade där och sedan åt vi brunch med resten av gästerna på Yxtaholms slott som också var otroligt vackert.

image362

image363
 
 
fler bilder kommer...



Måndag - Jobbade och sedan vart det fika med Helena vilket var mkt trevligt
Tisdag - Jobbade och åkte sedan till stallet
Onsdag- Jobbade och sedan vart jag bjuden på vin och mat hemma oss Veronica
Torsdag- Jobbade, Målade trailern och sedan åkte jag till Stallet
Fredag - Jobbade som vanligt sedan vart det Simpsons

image367

Cutest puppy ever!



image361




Morotskaka

Idag bakade jag min första morotskaka, de återstår att se hur den smakar. Jag älskar att baka och jag älskar morotskaka så frågan är varför jag inte gjort det tidigare.

image359

Idag kom min älskade Zeff hem, han har varit borta i hela tre dagar. Han var nog glad att få komma hem även om han nog haft det jätte bra och blivit bortskämd i Sundsvall.

image360


Nya skor.


image358
Vagabond

Latte is my life..

image356
           
image357
 

Katten äger allt..

Katten äger allt, det är vad hon tror iallafall. Här har hon tagit över stackars Zeff´s korg så han fick ligga på golvet.

image355

Min söta klänning...


image354

Funderar på att ta bort axelbanden, får se om jag orkar och har tid på fredag, tror de kan bli finare så. Sen en rosa sjal och rosa skor till detta, mkt rosa blir det. Självklart kommer ni få se de hela på..

Damn, i´m good...

Kom ner till stallet och plockade in pållarna som var glada att få komma in, massvis med bromsar som satt och åt på dem stackarna. Sedan var det bara ut och röra på fläsket..
 
5min promenad
Löpning
Klättring 5 min
Löpning
10 min promend

En anning svettigt och en hel del mjölk syra vart det, helt skakig i benen när jag skulle köra hem. Helt genom svettig men så otroligt skönt. Alla spänningar i kroppen släpper för ett tag och man känner sig så skönt trött i hela kroppen.

Vart en välförtjänt kycklingsallad till middag..

Dagens mat
Frukost- Halv knäckebrödmacka
Lunch- Sallad
Mellanmål - Latte
Middag - Kyckling sallad



Solig måndag..

Underbart att vakna till solsken igen. Dagen känns så mycket enklare. Helgen har tuffat på.. Lördagen bestod av fotboll, relativt tråkig match men som slutade med att Bajen vann med 1-0 mot Cork city.

Söndagen bestod mest av att leta efter klänning i stan. Letade som en tok men inget passade, gick till sist in i en liten skit affär och där hittade jag min klänning. Så nu saknas bara sjalen och skorna, men det går att ordna lättare.

Igår åkte Zeff på välförtjänt semester upp till Sundsvall. Skönt för han att komma bort en sväng nu efter operation som för övrigt gick mycket bra. Nu hoppas vi bara på att såren ska läka fint. Känns konsigt att inte ha någon hund hemma, tomt och jätte tyst, bara pinglorna från katternas halsband hörs när kissarna tassar runt.

Tanken var att jag skulle visa lite bilder men datorn verkar inte hålla med så vi får se om det vill sig senare.

Kom nyss in från ha legat ute i eftermiddagssolen en stund och bland annat läst, vilket inte sker så ofta. Skönt att bara koppla av en stund. Ska snart ner till Hammarby och ta in hästarna sen ska jag ut på en jogging runda. Duktiga mig!

image353

Sarah going out..

På väg för en fika på söder, mysfredag..
 
image350       image352

Upp och ner..

Den här dagen har verkligen varit upp och ner. Var i väg till Bagarmossen i morse och lämnade in Zeff. Han skulle senare operera bort knölarna. Ni kan tänka hur jag varit under dagen, hönsmamma som jag är. Inget var bra och inget passade. Men sen ringde de vid lunch och sa att allt gått bra och jag fick hämta honom efter 3. Men då var pulsen redan hög och allt jag ville vara att hämta Zeff. Ingen lysande jobbdag idag, men fick de gjort som skulle göras för att dagen skulle gå ihop.

image348


Hämtade en pipig Zeff som var överlycklig att få komma hem. Snitten var riktigt fina och inte alls många stygn. Ser alltid värre ut än vad de är då han är rakad en hel del runt om. Men nu blir det att ta det lugnt de närmsta 2 veckorna. Ingen simning för hans del. Eventuellt åker han upp till Sundsvall och är där några dagar då jag inte vill att han är själv eller befinner sig på skitiga ställen nu i början av läkprocessen.

image349

Åkte sedan efter att ha ätit ugnspankaka ner till Hammarby och red ut på Jessie en sväng, vart en lugn tur att rensa hjärnan och bara koppla av. I stallet kan man verkligen koppla bort allt. Speciellt när man får sällskap och snacka av sig och fika en del.

En jobbig dag som verkar sluta bra till slut...


HUR!!??

Hur lyckas alla ni Nutrilet bantare? Tredje dagen idag och de har gott sådär, eller ja inte alls. De smakar rent ut sagt äckligt. De vill komma upp lika fort som de kommer ner.

Kanske det bara är en vane sak, vad vet jag. Var ett tag sen jag höll på med sånt här. Antar att det är bara att bita ihop.

Ska man bli fin får man lida pin.

15 000 steg har jag ungefär gått idag, men bättre jag kan så det blir bara till att knalla på.

Dagens mat
Frukost - Latte, halv fralla
Lunch- Cesarsallad, bröd
Middag - Kycklingsallad
Övrigt - 2 glas oboy, banan, morot

Dagens motion
Promenad 1h

image347




Dagens vill ha..

Var iväg efter jobbet en sväng för att leta klänning att ha till bröllopet vilket inte gick så bra. Intalade mig själv innan at verkligen inte handla något annat, yeah right. Någon klänning hittade jag aldrig men fick med mig en jätte fin kofta och två toppar. Typiskt mig att jag aldrig kan låta bli..

Detta är jag behov av denna månad
  • Klänning till bröllopet, sjal och skor
  • Nya träningskläder för att öka motivationen
  • Rejäla träningskor, mina är puts väck
  • Kort kjol,short, jeans och nya toppar
  • Sommarskor med höööög klack
  • Nytt armband och örhängen
  • Mys kläder för mys kvällar
  • En ny sommardoft
Kort och gott behovet just nu.

Blir en en shoppingtur till Åhlens city och NK på lördag för att fortsätta jakten på klänning, de andra får vänta ett tag.

Sommaren i shorts..

Ingen sommar utan shortsen, måste dock komma lite mer värme först.

image344


image345
image346



























Keep on running..


Idag efter jobbet tog jag tag i mig själv och gav mig ut på en löp/power walk runda. Var ute hela 45min, känns riktigt skönt nu. Gjorde inte de efter sisådär en kvart när jag fått en satans håll.

 Jag innan rundan

image343

Att få håll är inge vidare kul då de gör satans ont, när jag var mindre och gick på friidrott fick jag lära mig att man skulle krama en sten i handen allt man hade. Jag provade det idag men de hjälpte inte, är det bara en myt? kom inte ihåg vilken effekt de hade förr.


Tror ni på det här?!

Att detta ska bli min lunch nu i en månad minst framöver.. vi får väl se hur det går.

image342



Blåbär

Orkar inte skriva så mkt just nu.. ska snart i väg med Zeff till vetrinären. Skönt att jag fick en tid så fort nu i semestertiderna. Har hittat en till knöl på Zeff, de blir den 4:e nu. Och säkert en 3:e operation. Stackars lille Zeffe.. vet inte vad jag ska ta mig till utan den hunden.

Skulle ha blivit en löprunda idag men det vart som sagt ändrade planer. Tog med mig Zeff på en rejäl 1 timmes promenad i skogen i stället, de kändes som om vi båda behövde det. Dagens bilder kommer här, tyvärr tagna med mobilkamera och är därför inte av bästa kvalitet.

image338

image339

image340

image341
Blåbär fanns det gott om i skogen


Tårta, Pizza och TP

Söndagen bjöd på många trevligheter. På dagen firade vi Linnea och Stefan som tillsammans fyllde 42år. De fick en korg med en del behövliga och roliga prylar som jag hoppas de uppskattade. Vart en del tårta och andra gosaker, åkte hemmåt runt 4 tiden.

Söndagens outfit
image337


image336
Kortläsning

Efter att ha varit hemma och bytt om då det var en anning kallt med klänning i de regniga vädret, och varit ute med Zeff åkte vi till Linnea och Stefan igen och åt Pizza. Inte mycket nyttigt under dagen blev det... Sedan vart det hemmasitta kväll med spel på schemat vilket var jätte trevligt.

Avslutade kvällen ganska tidigt, vilket var skönt de också då jag hade lite att fixa innan det var dags att krypa ner i sängen. För att bli fast i gröna milen, den är lika bra varje gång. Tyvärr är det alldeles för lång för en söndag kväll och sov inge vidare så var en anning trött när väckar klockan ringde måndag morgon..

Helt sänkt..

Hade lite planer för dagen men vid lunch började jag få lite ont i huvudet och sen bröt helvetet löst. Var bara att gå och bädda ner sig med en massa värktabletter. Så fort jag ställde mig upp så kändes de som jag skulle spy eller svimma. Så det var bara att ligga helt stilla i sängen och be att de snart skulle gå över, kändes som om hela huvudet skulle sprängas.

Nu 5 timmar senare med en stor kaffe latte så känns det lite bättre, ska åka förbi Veroncia nu och lämna henne lite papper inför hennes flygresa. Sen ska jag åka till Söder för snälla Häänni ska följa med på en promenad i det inte allt för roliga vädret.

image335

Nu ni..

Nu ska ni få se mina söta små mini shorts. Som inte används allt för ofta..

image331
Köpte jag mest på skoj när vi var i Conzumel i Mexico som sovenir.

image333
Klart alla söderböner måste ha ett par av dessa.



Liveit..

Vaknade upp av regn, vart verkligen på topp. Men vart en lugn morgon på jobbet med en god latte till frukost som gjorde min dag en anning lättare. Jobbade på som vanligt för att sedan bege mig till NK, tog bara 20 minuter in med bilen. Vilket är helt otroligt!

Knatade sedan in på NK där jag köpte Liveitboxen, en jätte roligt present att ge. För er som inte vet vad en Liveitbox kan ni gå in på
www.liveit.se Nu fick ni ett jätte bra present tips. Tänker inte säga vem det är till eller vad. Men den kommer inte att ges på söndag då vi ska fira Linneá och Stefan.

image330

Var lite värre sen när jag skulle ta mig hemåt ut genom stan, då tog det en hel timme. Vart en promend med Zeff direkt när jag kom hem och efter det middag, för att sedan bege mig ut och springa en rund. Duktiga mig, men fy sjutton vad jobbigt det var. Men det är bara rätt åt mig eftersom jag inte har tränat regelbundet på typ 4-5 månader. Ska pumpa upp däcken på cykeln, den har tydligen ventiler som man inte kan pumpa med vanlig cykelpump utan måste ta den till en mack. Himla onödigt men det är väl bättre av någon anledning får man väl hoppas. Cykla ger fina rump muskler och vem vill inte ha det?

Dags för en dusch och sedan kolla på pussycat doll´s de är inte många tjejer kvar nu.


DAGENS

Mat
Frukost - Kaffe latte
Lunch - Höns gryta med ris
Middag - Kycklingwok med ris och grönsaker
Annat - Vattenmelon

Motion
45 min promenad
30 min jogging

Måste komma i håg att ta med mig stegräknare till jobbet någon dag för går en väldans massa steg på arbetstid, vilket är bland det bästa med jobbet. Att man faktiskt rör sig så pass mycket. Om man sedan räknar ihop promenaderna med Zeff som blir 1-3 gånger per dag blir det väldans många steg... Goood goood!

Simtisdag

Kom nyss hem från hundsimmet, vart en sen tid denna vecka då de har dragit ner på öppetiderna så man får ta de som finns. Gick bra som vanligt. Möte en massa söta valpar som hade varit på valpkurs. Åhh vad jag längtar tillbaka till valptiden, så mysigt..

image327

image328

image329

Nu ska jag knapra vidare på mina morötter, skulle inte sitta fel med lite godis eller glass just nu men måste tänka på figuren. Vilket är riktigt skit ibland, men men finns värre saker att kunna gnälla över.

Snart börjar folket gå på semester, ja inte ja då för min semester börjar inte fören 6 augusti. En hel jäkla månad dit. Då alla kommer tillbaka från sin semester.. kul.. men alla på jobbet ville ha semester samtidigt så hade inte mkt till val och hellre sent än tidigt i juni. Men ska åka iväg lite helger och passa på att umgås med vänner då i stället.

Over and out...

Halv dag..

Så var det måndag igen. Tog mig själv en halvdag, har kännt mig så trött och att jag inte hunnit med de jag vill så idag gick jag hem vid lunch. Tycker att måndagar är den bästa dagen att göra de på för att måndagar är alltid det värsta dagen i veckan.. Skulle behövas mista en halvdag i månaden och bara uträtta sånt man annars inte hinner med.

Tog mig först till banken och gjorde lite ärenden där. Sen har jag gjort lite andra privata ärenden som jag annars inte hinner med. Nu ska jag ta och tvätta och vika in tvätten i min klädkamare och plocka i ordning här hemma. Skulle bara sitta vid datorn en snabbis och svalka ner mig en stund efter den svettiga promenaden med Zeff.

image326
Zeff tar sig att svalkande dopp i sin lila balja



Nu måste jag seriöst börja träna, har inte tränat ordentligt på ett halv år. Fy skam säger jag bara. Men ska börja lite smått för jag vet att annars kommer kroppen att säga ifrån. Mina benhinner är de som först kommer skrika. Så idag ska jag jogga cirkus 20 minuter efter en 40 minuters promenad med Zeff.

Frukost - Juice, fralla, latte
Lunch - Couscous, veg. sesam nuggets
Middag - ? couscous sallad



Söndagen..

Söndagen vart inte särskilt lång då jag ägnade största delen åt att sova. Har kännt mig lite små krasslig de senaste dagarna och inte mkt till sömn har det blivit så jag slog nog mitt rekord tror jag. Halv 1 vaknade jag ... först fick jag världens ångest men sen kom jag på att jag inte hade något planerat och att jag faktiskt var värd en låååång sovmorgon.

Rickhard och Anni kom över med Tisen och Dobby. Vi promenerade ner till zoo affären och även till Sea hund och Katt. Zeff fick en hel del grejer, bla ett nytt koppel och halsband.

image325

Tog och tvättade hästtrailern invändig då jag ska ta och sälja den. Men klumpiga jag sprutade grönsåpa i ögat på mig själv vilket var en väldans smärtsam historia. Ögat är fortfarande lite ömt och kilar idag så det är inget jag rekomenderar. Nästa gång blir det skyddsglasögon.

Kvällen avslutades med en promenad och att jag somnade till filmen på 5:an .. en slapp söndag med andra ord!

Det var visst ett tag sedan..

Inget inlägg sedan i onsdags ser jag, vad har jag gjort ?!

I torsdags var jag så trött när jag kom hem att jag la mig och vila en halvtimme, somnade direkt. Åkte sedan och tog in hästarna i stallet för att sedan dra järnet till Hanninge där vi hade tid för simning klockan 20.00, var inte hemma fören strax efter 21 och då var det dags att äta, duscha och sen sova. Det var torsdagen de..

Fredagen vart lite stressig då jag skulle möta tjejerna vid halv 7. Så hem fixa sig, ut med hunden och sedan bege sig in mot stan. Vi åt och drack gått på Kopanjang. Sedan åkte jag och Linnea hem till henne och drack vi, åt godis och kollade på Walk to remember, den filmen är så bra. Tror att det var 4 gången jag såg den nu.

image322



Lördagen började med att jag var och klippte mig, vart dock inte riktigt som jag ville ha det. Men skönt att bli av med de slitna. Mitt hår växer som ogräs. Sedan var vi ute i Gustavsberg och firade mina kusiner Nicole och Felix. Full rulle var det på dagen. Vi stannade och åt middag och kom inte hemmåt fören klockan var 01:30, jag fick köra med inte allt för nyktra personer i bilen. Jippie. Men vi hade jätte trevligt.

image323

image324


Fortsättning på helgen och dagen fortsätter för nu måste jag kila....